Pertsa Peruslanka - Kuukauden lanka maaliskuussa

March 01, 2022

Yarn Stash Staple -Yarn of the Month in March

Perus on paras, sanoo Jonna, toinen Ilon omistajista usein. Niin se on monessa asiassa. Ostat leipälaatikkoon tuttua leipää, jota kaikki perheenjäsenet syövät, jääkaappiin aina saman juuston ja jogurttihyllystä valikoituu mukaan se perus, tuttu maku joka tuo turvallisuutta. Välillä on kiva valita niitä erikoisherkkuja ja kattaa aamiaispöytään vähän ekstraa, mutta arjessa perus on paras.

Samalla tavoin se kai on lankojen kanssa. Ihana on hypistellä ja unelmoida jostakin kalliimmasta ihanuuslangasta ja suunnitella mitä siitä voisi tehdä, jotta lanka pääsisi oikeuksiinsa. Mutta kun tarvitsen sen käyttövaatteen, tai asusteen, jota pidän paljon ja haluan työn onnistuvan ja olevan varma, silloin valitsen Pertsa Peruslangan.

Filcolanan Peruvian on Pertsa. Luotettava, laadukas ja kivanhintainen, täysivillainen worsted-vahvuinen lanka, josta neuloo puserot ja asusteet, kodin sisustusjutut ja lahjaneuleet. Värivalikoima on iso (meillä 45 väriä!) ja harmaitakin sävyjä viisi erilaista. Koska tärkeää on tietysti myös kauniit harmaat…

Ja mitä ihanaa siitä sitten neuloisi? Viimeisimmässä Laineessa (nro 13) oli kaunis Cassis -liiviohje, jonka voisi hyvinkin neuloa Peruvianista. Liivi on paras välikauden villavaate. Titityyn Tiina julkaisi juuri lapasohjeen, Vaara-lapaset, jotka voisi ilman silkkimohairia neuloa tällä langalla ja tehdä hauskoja väriyhdistelmiä. Kirjoneulepuserot on helppo neuloa Peruvianista, koska värikartta on niin laaja. Joko olet testannut Sari Nordlundin Urban Adventuria?

Moni rakastaa PetitKnitin tyylikkäitä neuleohjeita, joten mekin otimme printtiohjeita valikoimaamme. Hänellä on myös monta ohjetta Peruvianille. Vaikka paksumpi pipo Stockholm Hat, suloinen kauluri Terrazzo Neck tai arkineule Zipper Sweater. Ohjeet ovat englanninkielisiä, mutta eivät vaikeita ja autamme mielellämme neulesanaston kanssa. PetitKnitin vetoketjut ja neuletarvikkeet löydät täältä

Filcolana tarjoaa nettisivuillaan myös ilmaisohjeita langoilleen. Ohjeita voi etsiä laittamalla hakuehdoiksi vaikkapa haluamansa langan ja mitä haluaisi neuloa. Omiin silmiin pomppasi tämä tyylikäs pusero, jossa yhdistetään mielenkiintoisella tavalla Peruvian ja Filcolanan silkki-mohairlanka Tilia. Ei tunnu enää niin Pertsalta, vai mitä?

Toivottavasti tykkäät meidän luottolangasta, pääset testaamaan sitä nyt maaliskuussa 2022 vähän alennettuun hintaan.


Tilaa