Pörrö, pörrömpi, pörröin - huhtikuun kuukauden lanka

April 01, 2022

The Fluffy one - yarn of the month in April

Pörröisten lankojen suosio on ollut tasaista jo pitkään. Villalangan kaveriksi neulotaan pehmoista ja hienon pörröistä silkkimohairia, jolla pinnasta tulee pehmeämpi ja ylellisempi. Tästä yhdistelmästä neulottuja malleja tuntuu tulevan jatkuvasti lisää. Kun halutaan erityisen pörröistä lankaa, meidän kaupastamme tarjoamme Sandnesin Børstet Alpakkaa, harjattua alpakkalankaa, jolla tehdään oikeasti pörröinen neule. Nyt huhtikuussa olemme halunneet esitellä tätä lankaa vielä enemmän ja ottaa sen kuukauden langaksi.

Lanka on suurimmaksi osaksi pehmeää ja lämmintä alpakkaa, joka tunnetaan hyvästä eristyskyvystään ja laskeutuvuudestaan. Pieni määrä (4%) langasta on nailonia, joka antaa vähän lisäkestävyyttä pehmeäkuituiselle langalle. Lanka luokitellaan paksuun Bulky-vahvuuteen, mutta voit soveltaa monenlaisia ohjeita tälle langalle, kunhan huolehdit, ettet neulo liian pienillä puikoilla, jotta lanka säilyttää pörrön ja ilmavuuden. Viidenkymmenen gramman kerässä on 110 metriä, joten melko riittoisaakin lanka on. Vaikka kesää kohti mennään, päätimme tilata vielä lisää värejä tätä pörröistä lankaa, koska ainahan sitä on vaatekaapissa tilaa vielä yhdelle lämmittävälle neuleelle…

Moni on ehkä jo ehtinyt hankkia itselleen Seela-neuleen ohjeen, mutta vinkataan siitä nyt kuitenkin. Laine julkaisi siis täydellisen perusneuleen ohjeen ja ohjeen myynnistä tulevat tuotot lahjoitetaan Naisten pankille, köyhimpien maiden naisten auttamiseen. Kuten muissakin Jonna Hietalan ohjeissa, tässäkin voit luottaa tyylikkääseen yksinkertaisuuteen ja helppouteen.

Veera Välimäelläkin on ohjeita tälle langalle. Grip on tyylikäs, laatikkomainen neulepaita, juuri oikea sujautettavaksi kesämekon päälle illan viilentyessä. Lempi on taas täydellinen neuletakki minkä vain asun täydennykseksi, takaa pidempi helma ja edestä avoin malli on helppo yhdistää moneen asuun.

Ja tietenkin on myös Petite Knit:n lukuisat ohjeet tälle langalle, vaikkapa meiltäkin printtiohjeena löytyvä Louisiana Sweater.

Anna alpakan pehmeyden ja keveyden yllättää sinut, ihanaa kevään odotusta!


Tilaa