Kesän kuumuuteen viileää lankaa - Heinäkuun kuukauden lanka

July 01, 2022

Knit with ease in summer breeeze - yarn of the month in July

Monet laittavat puikot pakettiin kesäkuukausien ajaksi ja käyttävät aikansa muuhun kuin neulomiseen. Itsehän neulon ympäri vuoden, vaihdan ehkä kesäkuumalla langan ohuempaan tai villan kasvikuituihin. 

Halusimme heinäkuuksi tarjota teille tarjoushintaan langan, jonka kanssa neulominen on sekä nopeaa että villaa viileämpää. Ikisuosikkimme Sandnes Garn Line, on sekoitelanka puuvillasta, viskoosista ja pellavasta ja DK-vahvuisena sen kanssa ei kauaa tarvitse puikkoja heilutella kun jo on kesätoppi valmis. Kolmen kuidun yhdistelmä tekee langan eläväksi ja samalla neulepinta on tasaista ja kaunista. Samoin kuin muutkin Sandnesin langat, myös Line on kestävä pese ja pidä -lanka.

Vinkkailinkin jo tuossa taannoin DK-vahvuiselle langalle sopivia ohjeita (täällä), mutta koitin nyt kaivella sopivia suomenkielisiä ohjeita. Mikäli haluat neuloa englanniksi, kannattaa katsoa myös enkunkielinen blogi klikkaamalla tuota lipun kuvaa sivun yläreunassa.

Veera Jussilalta ilmestyikin juuri kiva kesäpaita, joka sopii todella hyvin Linellä neulottavaksi. Perillä-paita on Veeran tuttuun tyyliin vaatekaapin vakio ja ohje helppo ja selkeä. Jos etsit romanttisempaa tyyliä, suosittelen Sari Nordlundin Seleste Tee -paitaa, jonka kaarroke on kaunis pitseineen ja nyppyineen. Turku Tee on taas sopivasti nimetty ja selkeä hihaton toppi moneen tarkoitukseen.

Uusimmassa Laine -lehdessä on hauska mosaiikkitekniikalla neulottu paita. Funfetti-paita olisi varmasti kaunis myös Linen murretuilla ja neutraaleilla väreillä, vaikka alkuperäinen iloitteleekin kirkkailla väreillä. Meiju K-P on suunnitellut kauniin puseron, jossa selässä on ihana pitsikuvio, Mystro-pusero sopisi myös moneen vaatekaappiin. Myös Anu Ahoniemen Juhlallinen -neuletakki olisi mukava pukea kesämekon päälle.

Turhaa siis hylätä puikkoja kesälläkään, aina löytyy jotakin hauskaa neulottavaa!


Tilaa