Täydellistä sukkalankaa etsimässä - Joulukuun lanka

December 01, 2021

The perfect sock yarn - Yarn of the December

Mikä sinusta on täydellisen sukkalangan tärkein ominaisuus? Onko tärkeintä se, miten silmukat liukuvat puikoilla? Arvostatko kaunista pintaa ja tasaisia silmukoita? Vai onko kuitenkin tärkeintä se miltä valmis sukka tuntuu varpaissa?

Luulen, että mielipiteitä sukkalangoista riittää yhtä paljon kuin lankoja on valittavana. 

Yksi suosittu sukkalanka, eikä mielestämme syyttä, on Regian Premium Merino Yak lanka. Olemme nostaneet sen tässä kuussa kuukauden langaksi, jotta pääsisitte sitä kokeilemaan hieman alennettuun hintaan.

ILOn toinen omistajista, Laura, on tunnettu siitä, että hänen sukkansa kuluvat helposti loppuun, joten hänelle sukkalangan tärkeä ominaisuus on, että se on kestävä ja tätä merino-jakkilankaa hän on tästä syystä monelle kehunut. Minusta (Elina) parasta tässä langassa on sen värimaailma, joka on syvä ja meleerattu. Koska jakin karva on tumman ruskeaa, kaikissa väreissä on tummanruskea pohjaväri ja se tekee tämän langan värikartasta myös keskenään helposti yhdisteltävän. Veera Välimäen Raidat -kirjan Anni-sukat voisi tehdä varmasti useammalla ihanalla yhdistelmällä. Tai kauniin Kyllikki -neuletakin.

Laineen Villasukkakirjassa on myös useammat sukat, jotka on suunniteltu juuri tälle langalle. Ainakin Candle Flameja  Turning Point -ohjeet ovat sellaisia. Tietenkin kaikki Fingering-vahvuiselle langalle suunnitellut ohjeet sopivat tälle täydellisesti. 

Joko neuloin Johanna Ylistön Jaska-pipon? Jos et, niin suosittelen. Yhdestä kerästä merinojakkia teet joustavan ja lämpimän pipon itselle tai lahjaksi jollekin. Ehtii varmasti vielä ennen joulua!

Toivottavasti silmukkasi tänä joulukuuna ovat rennot ja soljuvat!


 

Tilaa