Kääriytymisneuleiden aika

September 14, 2021

Time of warm knitted cardigans

En tiedä teistä, mutta tämä aika vuodesta on sellainen, jolloin kaivelen läpi vaatekaappini etsien kaikki lämpimät ja suuret neuletakit, joihin kääriytyä. Syn sateet ja tuulen tuiverrus saavat kaipaamaan iholle lämmintä ja pehmeää. Rakastan neuletakkeja, mieluten hiukan liian isoja, joiden syliin voin upota käsissäni puikot ja uusi neule ja teemuki käden ulottuvilla.

Ensimmäisen syysneuletakin sain jo valmiiksi. Sen neuloin ihanasta Isagerin uutuuslangasta, Isager Eco Soft langasta. Seitsemän kerää riitti tähän pehmeään ja pörröiseen neuletakkiin, jonka tekemiseen otin vähän apuja Puna cardigan ohjeesta.

s

Moni teistä on ihastunut Leeni Hoimelan Urban Knits -kirjasta löytyvään Syli-neuletakkiin ja itse olen siitä myös vähän haaveillut. Tekisin sen varmaankin De Rerum Natura Gilliatista.

Toinen syliinsä sulkeva neuletakki on tietenkin Anna Johannan Lohtu-neuletakki. Siihen voisi hyvin sopia joko Aaran Koto tai Tukuwool fingering. Ohuesta villalangasta tehty kaksinkertainen patenttineuletakki olisi varmasti juuri sopivan pehmeä ja lämmin.

Joten etsihän sinäkin sopiva neuletakki johon kääriytyä, ja tee pesä sohvannurkkaan luomaan silmukoita uutta neuletta varten. Nautitaan yhdessä tästä vuodenajasta, jolloin saa luvan kanssa paeta märkää ja pimeää kotoisiin harrastuksiin.


Tilaa